dijous, 20 d’agost del 2009

ROBATORIS DE BICICLETES





A la vella Europa hi ha molts robatoris de bicicletes.Fins i tots hi han reds organitzades de lladres de bicicletes.La policia no intervé en general,perquè és consideren vehicles de molt baix cost.
Una de les maneres d'evitar robatoris seria tenir un sistema d'identificació dificil d'infringir.


A Espanya el 15 % dels usuaris de bicicletes els hi han robat algun cop el vehicle,i el 6 % més d'un cop.En total 1 de cada 5 usuaris.Al diposit de la guardia urbana de Barcelona entra a diari més d'una bicicleta.La majoria d'usuaris no la recuperen per falta de documents provatoris.


El problema és la manca d'un registre obligatori per les bicicletes.Més del 70 % de les bicicletes no disposa d'un número de bastidor,i el seu propietari no te una factura regal.L'estadística diu que solament un petit percentatge de les bicicletes amb mesures de seguritat adequades,son víctimes de la sustracció.És important adquirir un bon sistema de seguritat.
Una altre mesura per evitar el robatori de bicicletes és l'instal.lació de pàrquings en els llocs de treball.Lligar-la al mobiliari urbà està prohibit.Una altre manera d'evitar robatoris és fer-se amb una bicicleta plegable.Podem entrar-la en qualsevol lloc,evitant així els robatoris.


Pere Pirincho.