divendres, 14 d’agost del 2009

RESCATANT A L'ALPINISTA ÓSCAR PEREZ




Óscar Pérez està des de fa cinc dies ferit i sense companyia a 6200 metres d'alçada,concretament a l'aresta noroest del Latok II,al Pakistà.
Un helicopter va transportar ahir fins al camp base de la muntanya a un guia dels Estats Units.És un voluntari en l'operació de rescat.Álvaro Novellón,company d'escalada d'Oscar,és va pujar a l'aparell i va indicar al pilot el lloc on el va veure ferit per últim cop.L'aparell no és va poguer apropar més.
Solament alpinistes experts poden arribar a socorre'l i amb enormes esforços conduir-lo fins al campament base.Per aquesta zona no és camina,sino s'escala.
Hi ha una mínima possibilitat de que actui l'helicopter,però perquè això passès seria precís que traslladessin a Óscar fins a un lloc accessible de l'aresta.
Álvaro i el guia nord-americà han iniciat l'ascensió per la ruta que els conduirà fins a Óscar.Porten medicines,aliments i un equip reduit per avançar el més ràpidament possible per un itinerari compromès.
De forma paral.lela,un altre helicòpter tractarà avui de depositar en un coll a dos guies norteamericans més,i a tres portejadors baltís d'alçada,que s'afegirien al rescat. Ahir mateix van volar cap al Pakistà cinc guies espanyols que son:Jordi Corominas,Jordi Tosas,Jonathan Larrañaga,Simón Elías i Dani Ascaso.Son cinc dels alpinistes més brillants del país i que aquest estiu han treballat en part als Alps,tenint així l'aclimatació mínima per traslladar-se a la muntanya sense patir riscos de salut.
Sebastián Álvaro,ex director del programa televisiu "Al filo de lo imposible",i dos militars espanyols que estan a la zona coordinen el rescat.Pere Pirincho.

2 comentaris:

sardovicarious ha dit...

tío com és q tarden tant en rescatar-lo?? Ya sé q es difícil llegar y todo, pero se hace raro con los medios de los que disponemos hoy en día. A més té un braç trencat i una cama... m'imagino que les estarà passant putes per sobreviure, a ver si llegan ya!

sardovicarious ha dit...

S'ha suspés la búsqueda... abandonado a su propia suerte...