dissabte, 20 de novembre del 2010

REDON-SANT HILARI LE CHARLERON 100 QUILÒMETRES (TRAVESSANT EUROPA EN BICICLETA)

Del clima no se'n podrà parlar mai be:ara és temps de pluges,però això sempre va a estones;avui trona i llampega,i tot esdevé intensament verd.El lli ja comença a mostrar nusos en alguns llocs,i floreix en altres.A les fondalades sembla haver-hi tolls:tan bell és el blau verdós dels camps de lli que s'hi estenen.Innombrables són els aspectes que ens atreuen.J.W.Goethe.
Redon va ser construida al voltant de l'abadia de Saint-Sauveur.Fundada el 832 per San Conwoion.Consta d'una torre romànica i una torre gòtica.És troba molt a prop de la zona peatonal de la ciutat on és poden veure petits carrers empedrats i cases de fusta.
Més que broten moltes falgueres al costat de la carretera i els camps ja estan segats.La Bretanya ja ha deixat pas a la costa Atlàntica .Per la natura,l'historia i la geografia és podria dir que segueixo a la Bretanya però Nantes i els seus voltants ja no ho son.
Dormo a un dels llocs més silenciosos del planeta terra,un cementiri.És quasi de nit i canten tres tipus d'ocells diferents:un mussol,una gavina i l'últim no l'identifico.Dels arbres piquen fort sobre el terra les fruites rodones de fusta.
Enllà de Saint Etienne de Montluc surt el transbordador que em porta a passar el riu Loira a prop del seu estuari,fins el poble de Le Pellerin.Pere Pirincho.