divendres, 29 d’agost del 2008

CAVALLS DEL VENT

Una tarda de molta xafogor em va trucar per telèfon un amic de l'infància,(en Javi López).Em va proposar fer la volta circular del parc natural Cadí-Moixeró.Més coneguda per cavalls del vent.Mentres xerràvem per la línea telefònica,en un d'aquells moments,ja li vaig dir que podia comptar amb mi.

Era un dia de calor de l'1 d'agost del 2008.La travessa es desenvolupa a une alçades,entre 910 metres fins als 2510 metres.El desnivell total positiu es de 5200 metres i el recorregut de 97 quilòmetres.La ruta segueix vuit refugis guardats d'aquest esmentat parc natural meva dona Carme ens acompanyava al Javi i a mi,una mica més enllà de Saldes.Vam agafar una carretera asfaltada que va direcció al refugi Lluís Estasen,i després de quatre quilòmetres es troba el mirador del Pedraforca.
En quinze minuts i escaig ja ens trobàvem descansant a l'Estasen.
El dissabte, inmediatament després de sortir el sol baixàvem cap al refugi del Gresolet.
El primer dia la companyia va ser d'algunes magnìfiques fagedes, direcció els refugis de Sant Jordi i el rebost.També vam veure boniques pinedes.
La pujada final,tot i el bon ambient entre els dos, va ser d'un camí que el vam fer dubtòs per culpa de la boira, fins al lloc on ens aixoplugaria la nit,el Niu de l'Àliga, a 2510 metres d'alçada.Després de nou dures hores aquí s'acabaria la primera etapa.
Al dia següent ens sorprenien els matiners isards.L'etapa començava amb una gran baixada.
Observabem grans i salvatges avets i pins negres.Quan arribàvem al refugi del Serrat de les Esposes, sabiem que el pròxim lloc per poder pendre un refresc era el a prop Cortal de l'Ingla.Solament quedaven dues pujades.
La proxima era la del pas del Bou,a 2253 metres.Un tros més enllà de dura caminada(encara amb alegria i xerrameca) arribàvem al refugi Prat d'Aguiló.
L'última ascensió era la del pas dels Gosolans,a 2430 metres.Amb 20 quilòmetres de baixada l'orografia ens va permetre còrrer.També amb nou hores i llògicament cansats haviem arribat, 97 quilòmetres desprès, al mateix inici de la travessa.El refugi Lluís Estasen.Pere Pirincho.