diumenge, 17 d’abril del 2011

MANRESA-BERGA-MANRESA EN BICICLETA DE MUNTANYA

Fa un parell de setmanes iniciava un entrenament llarg amb la bicicleta de Muntanya per així preparar curses com la Tracks de Diables Non Stop i Pedals de Foc Non Stop.La ruta començava a Manresa però a l'açada de Santpedor i sobre dos quarts de nou de del dematí quedava amb el meu amic Javi Lòpez per així compartir el dia de pedaleig.

El camí a seguir era el G.R. 179 anomenada ruta dels maquis ,camí ciclable que anava de Santpedor fins a Berga.Els primers quilòmetres van ser costeruts i pedregosos i els últims fins arribar a Berga van ser més enfangats del que ens esperavem.Al poble de Berga i quan portavem 55 quilòmetres paravem a esmorçar.

El pròxim pas rodat era aproximar-se a San Quirze del Pedret i des de allà seguir per la vora del riu.Aquí encetavem la ruta de les colònies marcada amb el P.R. C-144.Vora del riu la ruta anava marcada amb senyals blanques i grogues que anaven passant per les boniques colònies de Cal Rosal,Cal Bassachs,Viladomiu Nou,Cal Marçal i Colonia soldevila entre altres,fins arribar a Balsareny.
Van passar per rescloses precioses i senders amb forma de tobogans que passava per el marge dret i esquer del riu Llobregat.A L'arribar a Balsareny seguiem per la sèquia de que va fins a Manresa.Aquest pas al costat del canal el deixavem a Sallent i d'aquí continuavem fins a Santpedor per un primer tros de pujada dura però curta.A Sanpedor veiem que l'éxit de la nostre llarga excursió era evident.Els quilòmetres finals fins a Manresa van ser 132,amb 8 hores i 3o minuts de pedaleig,amb una mitja de 15'5.Pere Pirincho.