dimarts, 15 de març del 2011

SOCIATS,CAMPIÓ DE LA COPA D'EUROPA DE RAQUETES DE NEU

Noticia extreta del diari Regió 7.

El corredor sanfeliuenc Just Sociats va aconseguir el títol de la Copa d'Europa de raquetes de neu després de ser el més ràpid en l'última de les quatre proves del circuit, la Master des Neiges, que es disputa a la localitat francesa de Thônes, a l'Alta Savoia. Sociats ja havia guanyat l'anterior edició de la cursa, però la victòria li va servir enguany per proclamar-se campió d'Europa.
La cita francesa tenia un recorregut d'onze quilòmetres repartits entre pistes d'esquí alpí, d'esquí de fons i corriols per zones boscoses.
El corredor santfeliuenc de l'Avinent Manresa va superar aquest circuit amb un temps de 53 minuts i 31 segons, mentre que el francès Frédéric Thérisod va arribar 28 segons després (53'59"). Una mica més lluny del pols pel primer lloc, va situar-se el també francès Laurent Vidal, amb un registre de 55'56". En la classificació final de la Copa d'Europa, Vidal va pujar al segon graó i Xavi Espiña, que també forma part de la selecció catalana, va completar les places d'honor del circuit continental.
Just Sociats havia guanyat la primera cita del calendari de la Copa d'Europa, que es va celebrar al Port del Comte, el 23 de gener. El santfeliuenc no va poder participar en la segona prova, a la localitat sueca de Siljan, i a la Racchettinvalle italiana, que té lloc a la Val del Chisone, al Piemont, va classificar-se en el quart lloc.
En categoria femenina, la guanyadora de la Master des Neiges va ser Laia Andreu, amb un temps d'1h 4'42", que va ratificar el seu domini en l'especialitat. L'osonenca ja s'havia assegurat revalidar el títol a la cita a la Val del Chisone.
La francesa Anne-Lise Chamiot va aconseguir el segon lloc de la cursa a Thônes, amb 1h 5'3", i l'abrerenca Mònica Ardid va aconseguir la tercera posició, amb 1h 7'8". Sílvia Leal, del CE Solsonès, va ser quarta. En la classificació general, Ardid va adjudicar-se la segona plaça i Leal va classificar-se en el cinquè lloc.