CAPE EPIC (SOUTH AFRICA)

dimecres, 30 de març del 2011

EL CLUB NATACIÓ MANRESA PEDALA PER UNA BONA CAUSA

El dia 5 d'abril pedala per una bona causa

El proper dimarts dia 5 d’abril el Club Natació Manresa, conscient de la necessitat que està passant moltes persones en l’actualitat, organitza en les instal·lacions de les Piscines Municipals de Manresa un Marató d’espinning solidari en la qual tots els participants hauran de portar la seva col·laboració en forma d’aliments o bolquers, per cada hora en que s’inscriguin. L’horari serà de 9:30 h del matí fins a les 13:30 h i per la tarda de 18:00 h a 22:00 h. . les inscripcions es poden fer en la sala de fitness de la mateixa entitat. Els aliments que es recullin es farà entrega a la Plataforma dels Aliments de Manresa, de la Fundació Rosa Obiols.

dimarts, 29 de març del 2011

L'ESCALADOR ALAIN ROBERT

dilluns, 28 de març del 2011

VIDEO BG FIT DE XAVI LLOBET

El Bg fit és un estudi biomecànic que intenta millorar la posició a sobre de la bicicleta.No és un estudi pensat només per persones que competeixen.Buscar una posició on podem evitar molèsties d'esquena o de cervicals farà que les hores que passis a sobre de la bicicleta siguin d'un profit més gran.Pere Pirincho

dissabte, 26 de març del 2011

BROMPTON

Una de les coses i utilitats que és veu amb una bicicleta plegable Brompton és el seu còmode emmagatzematge i fàcil portabilitat.La compactibilitat amb que queda una Bromton plegada fa de ella una bicicleta fàcil de transportar o guardar quan no necessitem utilitzar-la.Quan és circula amb una Bromptom és disfruta de la seva àgil direcció dins del tràfic,l'acceleració ràpida i còmode posició per recorreguts llargs.Aproximadament és necessita 15 segons per desplegar la Brompton.És còmode per entrar a les botigues,pujar-se al tren,anar al bar,fer exercici pedalant mentres es va a la feina.ÉS una bona manera per visitar ciutats o anar de vacances i així oblidar-se del cotxe.La brompton és plega facilment,és pràctica de portar i divertida de conduir.Dona llibertat,rebeldia i espontaneitat.és una bici molt pràctica amb frontises sòlides i simples.La Brompton és bici i equipatge en un.Pere Pirincho.

divendres, 25 de març del 2011

TRACKS DEL DIABLE NON-STOP

El dia 4 de juny se celebrarà la segona edició non-stop Tracks del Diable.El recorregut és el mateix que el de la ruta Tracks del Diable simplement amb alguna modificació per retallar algun quilòmetre.El recorregut és de 195 quilòmetres amb un desnivell positiu 5870 metres.El punt de sortida i arribada és Torelló,realitzant un recorregut circular per les sub-comarques del Cabrerès,Bisaura,Lluçanés i Vall del Ges.La gran part del recorregut transcurreix per senders,passant per diferents tipus de terreny,que fa a la non-stop de Tracks del Diable una de les curses més tècniques i exigents de btt.La cursa està limitada a 120 participants.Part de la cursa està marcada amb fletxes i cintes,però la major part del recorregut és tindrà que fer amb l'obligatori gps.Hi haurà 12 avituallaments repartits per el recorregut.

dimarts, 15 de març del 2011

SOCIATS,CAMPIÓ DE LA COPA D'EUROPA DE RAQUETES DE NEU

Noticia extreta del diari Regió 7.

El corredor sanfeliuenc Just Sociats va aconseguir el títol de la Copa d'Europa de raquetes de neu després de ser el més ràpid en l'última de les quatre proves del circuit, la Master des Neiges, que es disputa a la localitat francesa de Thônes, a l'Alta Savoia. Sociats ja havia guanyat l'anterior edició de la cursa, però la victòria li va servir enguany per proclamar-se campió d'Europa.
La cita francesa tenia un recorregut d'onze quilòmetres repartits entre pistes d'esquí alpí, d'esquí de fons i corriols per zones boscoses.
El corredor santfeliuenc de l'Avinent Manresa va superar aquest circuit amb un temps de 53 minuts i 31 segons, mentre que el francès Frédéric Thérisod va arribar 28 segons després (53'59"). Una mica més lluny del pols pel primer lloc, va situar-se el també francès Laurent Vidal, amb un registre de 55'56". En la classificació final de la Copa d'Europa, Vidal va pujar al segon graó i Xavi Espiña, que també forma part de la selecció catalana, va completar les places d'honor del circuit continental.
Just Sociats havia guanyat la primera cita del calendari de la Copa d'Europa, que es va celebrar al Port del Comte, el 23 de gener. El santfeliuenc no va poder participar en la segona prova, a la localitat sueca de Siljan, i a la Racchettinvalle italiana, que té lloc a la Val del Chisone, al Piemont, va classificar-se en el quart lloc.
En categoria femenina, la guanyadora de la Master des Neiges va ser Laia Andreu, amb un temps d'1h 4'42", que va ratificar el seu domini en l'especialitat. L'osonenca ja s'havia assegurat revalidar el títol a la cita a la Val del Chisone.
La francesa Anne-Lise Chamiot va aconseguir el segon lloc de la cursa a Thônes, amb 1h 5'3", i l'abrerenca Mònica Ardid va aconseguir la tercera posició, amb 1h 7'8". Sílvia Leal, del CE Solsonès, va ser quarta. En la classificació general, Ardid va adjudicar-se la segona plaça i Leal va classificar-se en el cinquè lloc.

diumenge, 13 de març del 2011

LA MOMIA JUANITA

En l'últim més de l'any 2006 em trobava al sud del Perú.Des de un hostal de la ciutat d'Arequipa discernia sobre el que la manquesa de temps de viatge m'oferia.Una opció era caminar uns dies per el canó del Colca o afrontar la pujada del cim Misti de 5800 metres d'alçada.Al final em decantaria per l'ascensió al cim Misti que vaig assolir amb exit.
Mentres visitava la ciutat em va entusiasmar molt l'història de la troballa de la momia Juanita.Al 1992,l'alpinista de la ciutat universitaria d'Arequipa,Miguel Zárate,va trobar a prop del cim de Ampato,6310 metres d'alçada,unes restes que semblava indicar l'existència d'una tomba.Tres anys més tard va tornar al mateix lloc acompanyat de l'arqueoleg Johan Reinhard.Van trobar una estàtua,ofrenes i un farcell d'una mòmia d'una donzella Inca de 12 o 14 anys que havia sigut sacrificada per els deus.De seguida a la momia Juanita li van posar el nom de la princesa de Gel.Des de 1998 te el seu propi museu a Arequipa.Pere Pirincho.

divendres, 11 de març del 2011

PERE PIRINCHO,EL LLARG CAMÍ DE TORNADA A MANRESA DES D'ISTAMBUL EN BICICLETA

Van ser 3839 quilòmetres de trajecte,des d'Istambul fins a Manresa,pedalant en solitari.Vaig passar per Turquia,Bulgaria,Romania,Hongria,Eslovènia,Austria,Itàlia,França i Catalunya.Vaig superar ports de difícils ascensió dels Càrpats,els Balcans,els Alps,les Dolomites i els Pirineus.El Punt més alt que vaig haver de superar va ser el pas de Pordoi,de 2234 metres d'alçada,a les Dolomites italianes.
A l'escàs equipatge que arrossegava durant dotzenes de quilòmetres cada dia,vaig anar afegint el pas inmaterial de les anècdotes i vivències.Recordo que a Bulgària estava tot en alfabet ciríl.lic.Un dia vaig asseure en un banc i vaig veure que hi havia un cartell escrit en aquest idioma.De sobte,va venir un home tot cridant.M'avisava que el banc estava acabat de pintar.
Un dels motius per els que viatjo és la contemplació de paisatges d'una gran bellesa.Llògicament vaig fer unes quantes fotos,en indrets com els Alps Julians;el llac Balaton,a Hongria,a la Provença...Una anècdota que em va colpir va tenir lloc a Romania,un país que,com a Bulgària,és força pobre.Un home em va veure un dia que anava a plantar la tenda en un lloc i em va oferir que mengés i dormís a casa seva.Vam negociar el preu i em va semblar bé.Però em va deixar molt sorprès que la dona de la casa rosegués les sobres del pollastre que em van oferir quan jo em vaig retirar.Em va impactar molt.(Any 2002).Pere Pirincho.

divendres, 4 de març del 2011

CONSELLS PER SI ET ROBEN LA BICICLETA

Guarda la factura de compra de la teva bici amb el número de xassís apuntat.En cas de robatori serà l'única prova que tindràs per demostrar la propietat i et servirà per recuperar-la.Fes-li una marca personal,amagada i resistent,per facilitar la seva identificació.Una idea per facilitar la recuperació de la bicicleta en cas de robatori és fer-li una foto i pendre nota de totes les seves característiques.Si et roben la bici,has de fer una denúncia als mossos d'esquadra,donant totes les dades de la bicicleta,la factura,la foto i les circunstàncies del robatori.El registre de bicicletes és una base de dades que pot facilitar la recuperació de la bicicleta en cas de robatori.Tenir una assegurança de robatori en la que s'especifiqui el preu de la bici ajuda en cas de que ens la robin.Pere Pirincho.