divendres, 7 de gener del 2011

MOR LA NEDADORA CENTENÀRIA ROSA SELLARÉS

La navassenca Rosa Sellarés va morir ahir al seu domicili dos dies abans de fer 101 anys.La Rosa va aprendre a nedar tard,als 60 anys.i la seva primera competició màster no va ser fins als 61 anys,un campionat de Catalunya a Reus. A l'any 2001 va tornar a la competició i va batre el rècord europeu de 50 metres lliures en la categoria de més de 90 anys,i la seva activitat és va perllongar fins als 100 anys.
En 10 anys va participar en 100 proves,arreu de tot Catalunya,Espanya i va viatjar i competir sense problemes també per ciutats europees,com Estocolm.
El gener del 2010,per celebrar els 100 anys,va nedar 50 metres en estil esquena a la piscina L'eix de Navàs,on va establir rècord mundial en aquesta edat.Al seu palmarès hi ha 12 rècords del món i 27 d'Europa.En els campionats va guanyar una medalla de bronze al mundial,dos ors continentals i dues medalles de plata.En aquest moment,Sellarés encara manté 5 rècords d'Europa i 2 del món,el ja esmentat dels 5o metres esquena en piscina curta i el dels 50 metres braça en piscina llarga per als més grans de 95 anys.
Els premis que va rebre durant els darrers anys van arribar a ser molt nombrosos.Les federacions espanyola i catalana de natació la va distingir amb mencions pels seus resultats i longevitat.També el Comitè Olimpic Espanyol,en la gala Mujer y Deporte 2005,la va premiar amb el guardó a la dona Esportista veterana.Pere Pirincho.