dijous, 9 de desembre del 2010

SEISSAN-SAINT BERTRAND DE COMMINGES 80 QUILÒMETRES (TRAVESSANT EUROPA EN BICICLETA)

Duc pedalats 6 quilòmetres i un radi de la roda del devant és trenca.Al poble de Masseube l'arreglan.La botiga és diu Paganini i arranjen quads,xerracs i també algunes avarias de bicicletes.
Al voler canviar de carretera li pregunto a un camioner on és el poble on em dirigeixo.Veig a la porta del camió que és tracta d'un noi d'Algerri i llavors parlem en el nostre idioma.Ja estic dins dels Pirineus francesos on la ruta durant el dia sempre pica cap amunt.
Als vorals de la carretera m'acompanyen herbes remeieres com l'orega i el fonoll.Descanso en una vila molt propera a la frontera catalana anomenada Saint Bertrand de Comminges.No hi havia estat mai però havia sentit parlar d'ella a amics meus, emperò no solament de Saint Bertrand si no també de Saint Beat, per on passaré demà.
Els voltants de Saint Bertrand son totalment plans i està envoltat de verds prats on passegen les ovelles i les guaita el pastor vigilats dels murris gossos.A l'hora baixa estic passejant per l'entorn descrit on porto la càmera de fer fotografies a les mans.
A la part alta de la vila i il.luminada per la nit és distingeix a distància la catedral de Notre-Dame.És tracta d'una imponent construcció que conserva parts romàniques de l'esglèsia fundada per Saint Bertrand el el segle XII mesclades amb altres d'estil gòtic (financiades per el papa Climent V al segle XIV) i renancentista (construides en el segle XVI per ordre del bisbe Jean de Mauleón).Pere Pirincho.