dilluns, 13 de desembre del 2010

PONTS-MANRESA 70 QUILÒMETRES (TRAVESSANT EUROPA EN BICICLETA,FINAL DE VIATGE)

Avui no tinc pressa.La pedalada és de 70 quilòmetres amb poques pujades i moltes baixades.Torna a ploure a Ponts i al mateix temps fa xafogor,a més un núvol enorme amenaça el Bages.Passo per pobles petits que viuen de l'agricultura de secà i de les granges d'animals,pura pagesia que te el seu propi encant.
Abans d'arribar a Manresa em desvio per anar a visitar a la meva germana.No tinc sort,doncs no la trobo a casa seva.Segueixo i arribo a la capital del Bages,la meva ciutat,a quarts de 4 de la tarda.Desprès de 4300 quilòmetres i quasi 2 mesos de viatge,em reuneixo amb la meva dona Carme.
Moltes coses és podrien explicar de Manresa,ciutat dita gris,menyspreada per altres.A mi de Manresa m'agrada explicar que l'any 1522 va viure a la meva ciutat Sant Ignasi de Loyola durant 10 mesos.El fundador de la companyia de Jesus va viure a la Cova,i va escriure els Exercicis Espirituals.
El noi que li sonriuen les mans acaba de pedalar en aquest viatge i també posa fi de moment en l'acte íntim d'escriure sobre aquest periple.La terra és coneix trepitjant-la.Pere Pirincho.

1 comentaris:

JOSAO ha dit...

M´agradat molt l´última aventura, molt bé escrit i al detall---felicitacions.