dilluns, 25 d’octubre del 2010

DESCANS A WISSANT (TRAVESSANT EUROPA EN BICICLETA)


Baixo a comprar a l'spar del poble de Wissant que dista 20 minuts de tranquil passeig.Avui faig l'altre part del g.r 120 que també va paral.lel a la costa i m'apropo totalment als penya-segats del cap Gris-Nez de 45 metres d'alçada,i a tan sols 28 quilòmetres de la costa anglesa.Al cap hi ha un far i una estació de radar que dona servei als 600 vaixells que passen per allí a diari.El nom francès Gris-Nez significa nas gris.És una corrupció del antic terme anglès craig ness (promontori rocòs).En aquesta zona descansen milions d'aus migratories que venen de terres fredes com les angleses i busquen el bon temps del nord d'Àfrica.L'anada la faig per la platja, però la tornada i resguardat del vent vaig pel g.r litoral on gracies a la vegetació evito una part del vent.Granotes grises és posen al descobert en mig del sender.
Visito el mercat del diumenge de Wissan.És venen tot tipus d'objectes de segona mà amuntegats.Més tard dino taboulé oriental que és un menjar que és compon de cus cus,panses sultanes,oli d'oliva i pebrot. Aquesta manduca te molta tirada al pais francès.
La tarda és freda degut al fort vent que regna tot el dia.Sopo dins de la caseta de plàstic.Les temperatures son constants.En termes mitjos i des de el principi de viatge van dels 10 a 20 graus celsius.
Penso fredament quan porto una mica més de la meitat del viatge i haig de posar-me al cap encara amb més concentració,per passar els moments climatologics durs que seguiràn sent així fins que arribi al sud de França.Pere Pirincho.