dijous, 10 de juny del 2010

KILIAN JORNET COMPLETA LA TRAVESSA DELS PIRINEUS

Kilian Jornet

El ceretà Kilian Jornet va completar abans d'ahir al dematí la travessa dels pirineus de punta a punta.El dia 1 de juny sortia d'Hondarribia amb destinació el cap de Creus.Una petita contractura al bessó esquerra va provocar que el final de travessa seria a Llançà.Van ser 830 quilòmetres i un desnivell positiu de 40000 metres.
Les jornades eren molt llargues,amb 100 quilòmetres recorreguts durant 13 hores.Els primers dies comenta Kilian que muscularment van ser molt durs, puix que tenia cruiximents i les cames molt cansades,però a a partir del quart dia va millorar.
Aquest nou desafiament se suma als que va aconseguir Jornet l'any passat dins el projecte Kilian's Quest.Primer va fer el GR20,la travessa de Còrsega,un dels traçats més tècnics del continent europeu amb els seus 200 quilòmetres i 12.800 metres de desnivell positiu,en 32 hores i 54 minuts,4 hores menys que el rècord anterior que tenia Piero Santucci.
Més tard va batre la plusmarca del Tahoe Rim Trial,una travessa de 265 quilòmetres entre els estats de Califòrnia i Nevada,als Estats Units,amb un temps de 38 hores i 32 minuts,8 hores menys que l'anterior plusmarca.Pere Pirincho.