dijous, 17 de juny del 2010

BOSU

El bosu és un medi cada cop més popular en els entrenaments dels esportistes.El bosu és una mitja esfera còncava que resulta molt interessant com a medi de recolzament en molts exercicis abdominals.
És un medi molt polivalent ja que és pot utilitzar per els dos costats.Podem utilitzar la superficie còncava recolzant la part plana en el terra o donar-li la volta i utilitzar la superficie plana recolzant sobre el terra la zona còncava,i així pujar la dificultat.
Si practiques atletisme,o qualsevol de les seves vessants o aproximacions dins dels esports de muntanya siguin curses de muntanya,maratons de muntanya,marxes o ultra rails,com a complement podries practicar al gimnàs el Bosu.
Treballa tot el sistema propiceptiu.Serveix per quan ens trobem en terrenys irregular i necessitem una resposta ràpida i eficient en cada trepitjada sobretot quan la fatiga comença a ser elevada.Trepitjar el bosu pot aconseguir estimular els receptors sensorials dels turmells i muscles plantars.També és pot practicar exercicis de tècnica com pujades,salts o skipping.Pere Pirincho.