dilluns, 4 de gener del 2010

ECORAIL DEL CARDENER




L'ecorail del Cardener és va inaugurar el dia 11 d'octubre.L'ecorail aprofita les vies ferroviaries del territori i les converteix en un sistema de transport turístic que uneix Callús, amb el parc de l'Agulla de Manresa.És un recorregut de 8 quilòmetres.
El dia 12 d'octubre és van fer els viatges inaugurals.Funcionaran diumenges i festius,que és quan no s'utilitzen les vies ferroviaries entre Manresa i Súria,per al transport de la potassa.
Per la via hi circularan dos tipus de vehicles,"el ciclorail" i el "trenpat".Son dos vehicles lleugers,que és desplacen a baixa velocitat."El ciclorail" és un bastidor metàl.lic acoblat a les vies del tren sobre el qual és col.loquen dues bicicletes.El "trenpat" és un trenet petit amb motor,i una capacitat per a 7 persones.
En els 8 quilòmetres de recorregut és passa pel santuari de Juncadella,la masia de les Torres (un conjunt arquitectònic de caràcter defensiu del segle XIV) i el canal medieval conegut com la Sèquia.També per l'esglèsia romànica de Sant Iscle,i el Parc de l'Agulla,(llac artificial on arriba l'aigua procedent de la Sèquia).Pere Pirincho.