divendres, 31 de juliol del 2009

IÑURRATEGUI,VALLEJO I ZABALZA


PRESENTEN L'EXPEDICIÓ A L'EVEREST


Alberto Iñurrategui,Juan Vallejo i Mikel Zabalza han presentat el seu nou projecte,que començarà tres mesos desprès de tornar del pilar oest del Makalu.Intentaran pujar l'Everest per la ruta que uneix el corredor dels japonesos amb el corredor Horbein.Quasi 3000 metres de corredor que acaba en el mateix cim.Des de 1991 ningú ha fet el cim per aquesta ruta,aconseguida per 7 expedicions.
L'expedició Naturgas Hornbein 09 sortirà de la península a finals d'agost.Tenen previst arribar al camp base que s'instal.larà a uns 5700 metres,en el glaciar Rongbuk,sota la cara nord de la muntanya més alta del planeta,la primera setmana de setembre.
Previament els tres expedicionaris hauràn iniciat un programa d'aclimatació sense sortir de casa.Faran varies sesions en un càmara hipobàrica o simulador d'alçada.
Des de el camp base,l'aclimatació és completarà ascendint el coll nord(7000 metres) i a un campament a 7400 metres en l'aresta noroest del propi Everest.L'atac al cim vindrà donat a les adequades condicions meteorològiques i està previst en principi a partir de l'última setmana de setembre.Pere Pirincho.