dijous, 9 de juliol del 2009

HOMENATGE A BAHAMONTES


Barcelona va retre homenatge a l'ex ciclista professional,Federico Martín Bahamontes.Va ser el primer espanyol que fa 50 anys,(més exactament el 18 de juliol de 1959)va guanyar el tour de França.
L'alcalde de Barcelona,Jordi Hereu,li va donar una placa d'honorança a l'ex ciclista.Aquest és va emocionar devant de corredors de la seva época,i també contemporanis.
A la recepció feta al bonic Palacete Albéniz,van assistir representants de la Federació Catalana i Espanyola de Ciclisme,alguns dels que van aconseguir grans fites ciclistes,i destacades personalitats del món de la bicicleta.
"El águila de Toledo" de 81 anys,va agrair el recolzament que sempre li va donar l'afecció de Barcelona.Des de una pantalla gegant van anar passant imatges dels triomfs,i de les destacades actuacions dels ciclistes espanyols al tour.També és van veure velles imatges en blanc i negre de l'època de Poblet,Bahamontes,etc.
Ademés del "tour" de 1959,Federico Martín Bahamontes va guanyar el gran premi de la muntanya dos cops a la "Vuelta a Espanya",un cop al "Giro d'Itàlia",i sis cops al "Tour de França".Pere Pirincho.