diumenge, 7 de juny del 2009

BUDHIA SINGH

Per casualitat a l'India van descobrir que un nen de quatre anys anomenat Budhia Singh,era capaç de còrrer llargues distàncies a peu.
El nen a a la seva curta edat s'aixecava tots els dies a les quatre del dematí,per completar 40 quilòmetres d'entrenament,i una hora de natació.Va ser l'any 2006 quan Budhia va acabar un recorregut de 65 quilòmetres,en set hores i dos minuts.El petit va ser seguit d'aprop i en tot moment per un equip mèdic per així evitar que patís lesions de gravetat..
Ningú s'explica com un nen tan petit pot recòrrer distàncies que no completen ni els corredors adults.La fama que ha obtingut el xic,li ha sigut útil per abandonar la pobresa.Budhia va quedar orfe de pare poc després de néixer.La seva mare,una aturada que vivia en una barraca,estava a punt de vendre al més xiquet dels seus fills,per sis euros.Llavors el seu entrenador(un ambiciós excampió de judo assassinat al 2007)Biranchi Das,va decidir adoptar-lo i se'l va emportar amb ell.
La noticia de les habilitats de Budhia han portat a desenes de companyies interessades en utilitzar l'imatge del nen,en anuncis de televisió,pel.lícules de Bollywood,i altres promocions.
Alguns creients hindús li atribueixen poders especials i inclús connexions amb els deus.Un informe mèdic sobre els riscs als que s'exposa al nen, al.ludeix a la possibilitat que pateixi un creixement retardat i un inici d'osteoartritis.
L'India viu un intens debat de com tracta a l'Infant.Llegenda o realitat.Pel.lícula biogràfica o de ficció.Sembla que no està clar del tot.Actualment el ninó meravella o el nin miracle viu i s'entrena suaument en un alberg estatal,al costat de 130 esperances de l'esport.Pere Pirincho.