dimecres, 22 d’abril del 2009

EQUIPAMENT NECESSARI PER FER EL CAMÍ DE SANTIAGO



A continuació faré uns comentaris, i donaré unes indicacions sobre equipatge, que pot ésser útil per realitzar a peu el Camí de Santiago.
Començaré per la motxilla.Ha de ser de bona qualitat,i probada abans d'iniciar l'aventura.L'elecció de la grandària de la motxilla és important.En una motxilla de 50 litres caben 10 quilograms,que serà un pes adequat per portat a l'esquena.Ens hem de recordar que la motxilla ha de tenir el seu propi impermeable.Si no el porta afegirem un protector de plàstic.
La roba que portarem a l'estiu serà:tres samarretes(intentarem evitar el cotò).Les transpirables son ideals.Tres parells de mitjons i muda interior,un pantaló curt,un de llarg,i un jersei o forro polar,per les nits fredes.També un gorro o gorra i un impermeable.És millor rentar als albergs i refugis que carregar amb tot l'armari.Referent al sac de dormir, és millor utilitzar un que sigui lleuger i de fibra.S'ha d'incloure una esterilla aillant per quan no quedin llits o és desitgi dormir al ras.
Crec que portar olles i paelles és un error.La majoria de refugis tenen cuines equipades amb els utensilis més elementals.Pot ser interessant portar els coberts propis i com a molt,(entre varies persones)dur una petita olla.
La peça fonamental de l'equipatge és el calçat.Recomanaria portar una bota de muntanya que sigui lleugera i tingui sola de vibram.Podem fer coincidir el segon parell de calçat necessari perquè els peus descansin als refugis,amb els que fem servir per entrar a la dutxa.Solament hem de pensar que siguin de goma.
No oblidar el banyador,crema solar,necesser,un petit botiquin que inclogui agulla i fil per les ampolles.Un bastó ajudarà a caminar per terrenys relliscosos i abruptes,i espantarà animals.Encenedor,bidó o camelback per l'aigua,i quadern de notes.

SET TRUCS
1.Uns imperdibles serviran per penjar la roba humida a la motxilla.S'assecarà mentres es camina.
2.Un mateix pot de sabó líquid és pot fer servir per l'higiene personal,per rentar la roba,i coberts i olla si portem.
3.Amb uns taps d'oida evitarem el so dels roncs.
4.Portar un rotlle de paper higiènic.
5.Incloure solament algun aliment lleuger i calòric a la motxilla.Comprar menjar al final de cada etapa.
6.Una funda de coixí no pesa i evitarem el contacte amb aquests,puix que en alguns albergs estan molt bruts.
7.No portar res més.A la ruta pots comprar tot el necessari.
Pere Pirincho.