diumenge, 11 de gener del 2009

PLA DE BERET-MONTGARRI-PLA DE BERET

Quan els pètals de la margarida del 2008 estaven a punt de desflorar-se, vaig iniciar una bonica excursió que començava al Pla de Beret, a 1850 metres d'alçada.

El recorregut s'encetava al parquing del Pla.Buscant com a començ de l'excursió una pista a l'esquerra, darrera un hangar verd, caminava per el vial pla al costat d'on naixia el riu Noguera Pallaresa.Deseguida i amb un continuat descens vaig arribar a la cabana de Parros.En aquesta zona predominava el pi negre.Vaig creuar un pont de ciment sobre el riu Horcalh.Desprès d'un curt però dur ascens arribava a la borda de Es Cabau.Uns metres abans de la petita i neviscada clotada on apareixia el bonic santuari de Montgarri, contemplava un joliu bosc d'avellaners.La neu dura em feia estalviar l'us de les raquetes.
(El dia anterior vaig fer la mateixa ruta amb esquis de fons i amb la tècnica de patinador).Desprès de xafardejar per els voltants de l'esglèsia vaig seguir la ruta direcció a l'estació d'esqui de Beret.
Vaig creuar el Noguera Pallaresa(devant del temple)per el pont Dera Gleisa i vaig girar a l'esquerra.Seguint el marge dret del riu i un quilòmetre més enllà haguès arribat al poble de Montgarri.

Jo vaig preferir agafar una pista a 300 metres a la dreta del pont,que anava a parar(també seguint per la dreta)a la pista principal.
Amb boscùria de pins vaig iniciar l'ascens cap a Beret.
Més enllà vaig passar per el barranc Deth Dossau.Poc a Poc el bosc s'anava quedant enrera per obrir-se a la propera prada del Pla de Beret, on vaig arribar desprès de dues hores i onze quilòmetres, al mateix lloc on vaig empendre la fàcil trescada.Pere Pirincho.