diumenge, 7 de setembre del 2008

"PARKOUR"


Una tarda fent "zapping" em va cridar l'atenció un programa d'un canal de televisió ,que parlava d'un esport desconegut per a mi.No era ni més ni menys que el "parkour".
Que en el fons no es res més que una disciplina utilitzada a l'exèrcit,on es busca superar obstacles naturals,utilitzant només el cos.
Com a esport modern i extrem,consisteix en desplaçar-se per el medi urbà o rural,superant els obstacles(tanques,mur,etc),que es presenten en un recorregut,de la forma més fluida i eficient,solament amb les possibiltats que dona la nostra figura.
Com sempre necessitarem una bona preparació física,implicant també una bona ment,per superar també les pròpies pors, i a la vegada conservar una gran concentració.L'equipament d'aquest tipus d'esportista es elemental:solament es necessita un calçat còmode que s'agafi bé al terra i tingui una bona amortiguació.
La roba no cal que sigui específica,però ha de ser roba còmode que li permeti al "traceur"(que es el practicant del "parkour")una gran movilitat per realitzar sense impediments tots els gests.Pere Pirincho