dimarts, 9 de setembre del 2008

NATALIE DU TOIT




Al blog de Pere Pirincho ja han sortit històries de superació,com el cas del Team Hoyt o Terry Fox.Avui volia parlar de la nedadora amputada d'una cama que va competir als jocs olimpics de Pekin, quedant setzena a la prova de deu quilòmetres de natació en aigues obertes.
Natalie Dutoit es una nedadora sudafricana de 24 anys que va patir l'amputació de la seva cama esquerra desprès d'un accident de moto a l'any 2001.

Natalie va aconseguir la plaça olìmpica per als jocs de Pekín,al classificar-se quarta a la prova de deu quilòmetres dels campionats del món de Sevilla de natació d'aigues obertes.
Dutoit, va ser colpejada fa set anys per un cotxe quan circulava amb moto.

Menys de dos anys desprès de l'accident va aconseguir accedir a la final de 800 metres d'estil lliure als jocs de la Commowealth.Es va convertir en la primera esportista amputada que ho aconseguia.
La sudafricana ja va estar a punt de classificar-se per els jocs olimpics de Sidney 2000 quan solament tenia 16 anys i abans de patir l'accident.

Quatre anys més tard va competir en els jocs paralimpics d'Atenes 2004,on va aconseguir 5 medalles d'or,i una de plata.
Dutoit es compatriota del esportista amputat,l'atleta Osacar Pistorius,corredor d'atletisme de 400 metres llisos.

A Pistorius l'associació internacional d'atletisme professional no el deixa competir oficialment,per entendre que les pròtesis que porta a ambdues cames li iconcedeix avantatja a l'impuls.
En el moment d'acabar aquest article,la Natalie,ja havia aconseguit la medalla d'or i el rècord del món de 100 metres papallona a les actuals paralimpiades de Pekín.Pere Pirincho.