dijous, 18 de setembre del 2008

MIL VUIT-CENTS QUILÒMETRES SOBRE DUES RODES





No solament tinc ganes d'explicar les aventures amb bicicleta d'anys que queden enrera,però que també són propers.Amb l'oportunitat que em dona aquest blog vull contar algunes travesses amb bicicleta que em queden més llunyanes.
Farts de bicicleta,però amb ganes de tornar-hi.L'any 1996 el meu amicJavi López i jo vam tornar de recòrrer mil vuit-cents quilòmetres pel Marroc,el sud d'Espanya i Portugal sobre dues rodes,pedalant una mitjana de 125 quilòmetres diaris.




Durant catorze dies,El Javi i en Pirincho vam poder viure de prop la realitat d'un país magribí.Vam trobar tòpics que són certs com la pobresa i la brutícia.Amb el nostre pedalar vam topar amb zones extenses del Marroc on la gent era molt tranquila i molt amable.




El Javi i jo vam anar amb autobús fins a Almeria,vam creuar l'estret i,a Beni Enza,al costat de Melilla,vam encetar un recorregut per la serralada de l'Atles mitjà,abans d'entrar a la regió del Rif.En el trajecte vam tocar ciutats com Guercif,Taza,Fes i Ouezzan.En aquest darrer poble ens va passar de tot.Ens vam hostatjar en un hotel de traficants.Vam passar por i patiem per si ens robàven les bicicletes.
Un dia a Ouezzan va ser increible.Se'ns va apropar un home que es va presentar amb el nom de Mohamed i amb la professió de traficant.




Ens volia vendre de tot,licors,televisors...
Vam viure contrastos de tota mena i vam presenciar el míting polìtic d'un radical en un autobús.Ens van intentar vendre haixís i vam suportar temperatures superiors als 40 graus.També la pedregada d'una colla de nadius hostils.Pere Pirincho.