dilluns, 7 de juliol del 2008

"Team Hoyt"


L'any 1962 Rick Van Hoyt va nèixer a Massachusets (EEUU),amb una hemiplègia provocada per una falta d'oxigen en el seu cervell degut al seu propi cordó umbilical.Quan tenia vuit mesos de vida, li van arribar a dir a la seva familia que degut al seu estat vegetatiu deurien plantejar-se l'eutanàsia.
Al 1972 un grup de científics de la universitat de Tufs,va construir un ordinador interactiu,amb 5000 dolars.Eran els estalvis de la familia Hoyt.
Aquest ordinador li permetia a Rick escriure fent servir moviments del cap,senyalant les lletres ordenades i fent clic amb aquestes, solament fent un moviment amb al cap.A tothom va deixar sorprès quan les primeres paraules utlitzades van ser "vinga Bruins"(equip de hockey sobre gel).A Rick li agradava l'esport i seguia la lliga de hockey com un afeccionat més.
Per primer cop el seu para el va portar a una carrera d'atletisme de cinc milles.
Aquesta carrera es celebrava per recaudar calers destinats a un altre esportista que s'havia quedat paralitic després d'un accident. El seu predecessor va acabar la carrera empenyant la cadira de rodes de Rick.Aquell dia el nen li va dir al seu pare:es el primer cop de la meva vida que no m´he sentit discapacitat.Les coses no van acabar aqui.
Després de cuatre anys fent maratons i altres curses a peu,empenyant la cadira de rodes del seu fill,Dick es va plantejar fer un triatló.Va tenir que apendre a nedar,i a tornar a agafar la bicicleta que tenia oblidada desde que era un nen petit.Van debutar l'any 1985.D'aquesta manera porten mes de 25 anys corrents junts.
Quan toca nedar Rick va amb una barca arrastrada per el seu pare.Si el pare va amb bicicleta,ell va amb un seient colocat en la part dabantera.I si toca fer la part final de la cursa a peu,Rick va amb una cadira de rodes a daptada a la carrera i també empenyada per el seu pare.Ja no son desafiants joves si no que tenen 46 i 68 anys i han sigut capaços d'acabar entre altres gestes 206 triatlons entre ells sis Ironmans) i 65 maratons.Per cert no us perdeu el video seguënt.
Pere Pirincho.

Team Hoyt Subtitulado.

1 comentaris:

JOSAO ha dit...

EM SEGUEIX SORPRENENT LA SUPERACIÓ D'ALGUNES PERSONES, HISTÒRIA COMMOVEDORA DESMOSTRANT QUE EN L'ESPORT COM EN GAIREBÉ TOTS ELS AMBITS DE LA VIDA LES DIFERÈNCIES SÓN PETITAS DIFERÈNCIES.JOSAO