dissabte, 12 de juliol del 2008

LA MIRANDA DE FRA GARÍ


Quan arribem a l'abadia de Montserrat,si volem no solament visitarem la moreneta i el museu d'egiptologia.

També entre altres motius podem fer excursions per el parc natural de la muntanya màgica.Aquesta excursió que presento avui es curta,però de pendent pronunciat.Aquesta ruta comença a la plaça de la font del portal,restaurada recentment.

Hi ha un rètol on es llegeix "Creu de Sant Miquel,Sant Joan,Sant Jeroni,Collbató".Aquest es el principi del camí a seguir.

Es un camí cimentat i ample que passa al costat de l'estació del funicular de Sant Joan.Quan no portem ni cinc minuts de caminar trobem a la dreta,un monument dedicat a Pau Casal.Es una obra de Joan Rebull (1899-1981).Solament una mica després agafem a la dreta el camí a la miranda de Fra Garí.Està assenyalat per un cartell.

Es un bon corriol que comença amb uns quants graons i que puja fent ziga-zaga.10 minuts després trobem la cova de Fra Garí.Es un petit abric degut a una llastra despresa de la paret.Si mentres caminem mirem cap al conglomerat tenim possibilitats d'admirar a algun escalador agosarat i perquè no tenir la sort d'observar a alguna cabra montserratina.

A la cova de Fra Garí segons la tradició hi féu penitència Fra Joan Garí,mític personatge Montserratí.De seguida arribem al mirador de Fra Garí,on trobem una majòlica de Joan Guivernau, (1909)que fa a.legoria a les ermites montserratines i a la devoció mariana.Es un bon lloc per esmorçar assentat a uns dels bancs de ciment que trobarem.Desde les baranes de la miranda es domina a vista d'ocell tot el santuari.Podem veure damunt el monestir l'ermita de Sant Dimes i mes a l'esquerra la de Santa Creu.

Hi han tres monòlits interessants:La Prenyada,la roca de Sant Salvador o l'Elefant,La mòmia i la momieta.

A prop d'aquestes roques de pur conglomerat s'aprecia l'ermita de Sant Benet.Solament desfent l'anterior cami i de baixada, tornem un altre cop a l'abadia.Anar i tornar tardarem una hora aproximadament.Pere Pirincho